Indie-liefhebbers gezocht voor onderzoek


Fan van The National? Arcade Fire? The War On Drugs? Sonic Youth? Pixies? The Smiths? Dan ben jij de ideale kandidaat voor een onderzoek dat binnenkort gehouden wordt aan de vakgroep Communicatiewetenschappen (UGent). In het kader van mijn masterproef wordt namelijk een onderzoek opgezet naar holebi-thematieken in indie-muziek. Daarvoor worden er verschillende focusgroepsgesprekken georganiseerd met volwassen indie-liefhebbers.

Profiel
Elke indie-liefhebber tussen 18 en 35 jaar is welkom. Je moet helemaal geen kenner van het genre zijn. Als je minstens drie van de zes bovenstaande bands goed vindt, kun je deelnemen aan dit onderzoek. Jouw ervaringen met de muziek staan namelijk centraal.

Waarom? 
Je zou meewerken aan een onderzoek dat een actueel maar onderbelicht thema onder de loep legt. Daarnaast worden er twee Fnac-bonnen van 25 euro onder de deelnemers verloot. En als laatste help je een medemens met het halen van zijn diploma, wat nooit slecht kan zijn voor jouw karma.

Praktisch
Concreet ben ik op zoek naar kandidaten die zich eenmaal kunnen vrijmaken om deel te nemen aan een groepsgesprek van maximum twee uur. Bij de groepenverdeling wordt een onderscheid gemaakt tussen hetero’s en holebi’s. De groepen zullen telkens uit zes tot acht personen bestaan. De gesprekken vinden plaats in een toegankelijke en gezellige vergaderzaal boven Lekker GEC, een zaak tegenover het station Gent Sint-Pieters. Hieronder staan de vier mogelijke contactmomenten.

Hetero's:
Maandag 18 april van 17u tot 19u - VOLZET
Woensdag 20 april van 19u30 tot 21u30 - VOLZET

Holebi's:
Maandag 18 april van 19u30 tot 21u30
Woensdag 20 april van 17u tot 19u

Voel je jou geroepen om deel te nemen aan dit onderzoek, of ken je iemand die binnen het profiel past, stuur dan een mailtje naar joshua.migneau@ugent.be of vind me op Twitter (@blckpl) of Facebook. Jouw identiteit blijft uiteraard steeds anoniem voor derden.


Afbeelding via indiemoviestore.com.

2 reacties :

  1. Ik had je echt graag geholpen, maar ik ben dan twee keer anderhalf uur onderweg helaas, dat is toch wat te gortig. Jammer! Maar heel veel succes, het klinkt in ieder geval erg interessant :)

    BeantwoordenVerwijderen