Favoriete Albums van 2014: Januari - Juni

Hieronder geef ik jullie mijn favoriete albums van 2014 tot dusver. Ik geef telkens enkele kernwoorden; voor de volledige review hoef je enkel op de afbeelding te klikken (behalve van Protomartyr, dat album heb ik grijs gedraaid, maar recenseerde ik niet). Daarbij hoort gezegd dat ik sommige albums verschenen in juni nog moet laten inwerken; dus de fantastische werken van How To Dress Well en Keaton Henson staan hier nog niet tussen, maar halen hoogstwaarschijnlijk mijn eindejaarslijst.

Wat is jullie favoriete album van 2014 tot dusver? Ken jij een of enkele topalbums die ik over het hoofd zie? En wat vind je van mijn nummer één? Geef zeker jouw mening en jouw favorieten mee in de reacties.


Swans - To Be Kind

Experimenteel, Post-Punk, Agressief

"Swans geeft ons iets primitief. Met een open geest kan dit album jouw nieuwe uitlaatklep worden: een middel om het leven intens te beleven, zonder inmenging van de buitenwereld. Muziek die de luisteraar dwingt te voelen op een routineuze, banale dag. Swans, To Be Kind, ik hoorde dit jaar nog niets sterker."

The Antlers - Familiar

Dreampop, Post-Rock, Prachtig


"The Antlers bouwt een gigantisch universum op waarin het verblijf steeds boeiender wordt. Dit album kent in 2014 geen gelijke. Glorieuze afsluiter Refuge biedt de meest adequate term voor deze plaat: toevluchtsoord. Geef dit album wat tijd en ik geloof dat het jouw nieuwe beste vriend kan worden."

The War On Drugs - Lost In The Dream

Indie-folk, Bossgaze, Klassieker

Lost In The Dream is hét album van 2014: tijdloos, groots en steeds toegankelijk.


Cloud Nothings - Here And Nowhere Else

Post-Punk, Indie-Rock, Gefrustreerd

"Here And Nowhere Else is een uitzonderlijk consistent rock-album. Catchy maar met diepgang. Eén om zowel luchtgitaar op te spelen, als te hanteren als troost na een zware dag. Ik bouw met weinig albums zo'n sterke band."

Sharon Van Etten - Are We There

Indie-Folk, Singer-Songwriter, Hartbrekend

"Iedereen die zich openstelt voor haar muziek, leert een persoon kennen: een vrouw die haar gebreken en onzekerheden tracht te accepteren; een vrouw die boven alles zoveel mogelijk geniet van het leven, zowel van de zonnige als de donkere kant."

Wild Beasts - Present Tense

Art-Pop, Indie-Pop, Minimalisme & Emotie

"Bij het oppervlakkig beluisteren van Present Tense lijkt er weinig te gebeuren, maar na het openkrabben van de oppervlakte komt het besef dat het weinige dat gebeurt, heel veel betekenis en impact heeft. Het gehele album is op een leegte gebouwd waardoor elke noot, elke drumslag en elke zanglijn cruciaal en essentieel is. Niets op dit album is overbodig. Wild Beasts zijn vrij perfectionistische dieren."

Damien Jurado - Brothers And Sisters Of The Eternal Son

Singer-Songwriter, Indie-Folk, Avontuurlijk

"Onze held lijkt de rust van Maraqopa te hebben verlaten. Met nieuwe moed trekt hij verder, dieper de wildernis in. Zowel muziek als inhoud doen denken aan Into The Wild, waarin de zoektocht van de jongeman Chris McCandless begeleid wordt door Eddie Vedder en zijn akoestische gitaar. Jurado's muziek klinkt echter meer psychedelisch en donker. Verslavend en uniek."

Parquet Courts - Sunbathing Animal

Indie-Rock, Slacker, Zorgeloos

"Parquet Courts creëert stilaan een eigen universum, één waarin ze geïnspireerd omgaan met het archief van de rock- en punkgeschiedenis. Parquet Courts schiet een tweede maal raak. Voor iedereen op zoek naar no-nonsense gitaarmuziek, Sunbathing Animal zal je niet teleurstellen."

Thee Silver Mt. Zion ... - Fuck Off Get Free We Pour Light On Everything

Post-Rock, Punk, Episch

"What we loved was not enough."

Angel Olsen - Burn Your Fire

Singer-Songwriter, Indie-Rock, Frustratie en Relativering

"En dat is het aantrekkelijke aan Burn Your Fire For No Witness. Elk nummer heeft een eigen geluid, een unieke opgebouwde sfeer, een eigen karakter. Toch speelt het album als een afgewerkt en samenhangend geheel."

"Are you lonely too? High five! So Am I!"

Protomartyr - Under Color Of Official Right

Post-Punk, Rock, Verscheurend

"And if it's violent? GOOD!"

"Greedy bastards, rank amateur professionals,
Emotional cripples, religiouse fascists,
Do-nothing know-it-alls,
Most bands ever,
Savvy bartenders,
Throw them, throw them off the rock."
Temples - Sun Structures

Psychedelic Rock, Indie-Rock, Jaren '60 nostalgie

"Temples maakt muziek die meteen klikt door zijn herkenbaarheid, maar de werkelijke bron van hun inspiratie is zelden te vinden. Temples creëert met Sun Structures hun eigen versie van muziek uit de jaren '60 - '70, en het resultaat klinkt als kleurrijke zonnestralen, roadtrips langs droge, uitgespannen vlaktes en hete festivaltenten."

The Afghan Whigs - Do To The Beast

Soul-Grunge, Rock, Pijn en Wraak

"Greg Dulli brengt telkens opnieuw briljante albums uit: authentiek, rauw en met ongelooflijk veel ziel. Do To The Beast zal het muzieklandschap niet veranderen, maar mijn collectie is wel een topalbum rijker."

The Men - Tomorrow's Hits

Garage-Rock, Classic Rock, Energiek

"Ik hoorde dit jaar geen energieker of plezanter album, één om te luisteren met uw vrienden, met het gezin of zelfs alleen met uw beste vriend Duvel. Tomorrow's Hits is hun meest gefocuste release."

Wye Oak - Shriek

Dreampop, Indie-Pop, Dromerige Smart

"Shriek is, met zijn beklijvende popnummers in een avontuurlijk jasje, een triomf. Meteen toegankelijk maar toch diep genoeg om steeds naar terug te keren."

0 reacties :

Een reactie posten