Januari: Warmte in de Winter


Maandelijkse Playlist - Januari:
Warmte in de Winter

Januari. De magische kerstperiode is voorbij. In de nasleep van een slopende oudejaarsavond volgen nieuwe werkdagen of een eindeloze reeks examens. De warmte van december lijkt vervangen voor eenzaamheid en bittere kou. Gelukkig heeft u mij nog.

Hunkert u naar het knetterende geluid van een haardvuur? Wel, deze playlist heeft hetzelfde effect, maar doet het nog beter. Leg de nummers op, plaats u in uw canapé, bedek uzelf met een fleecedeken en drink wat rode wijn. De muziek klinkt als een grote pot spaghetti, verwarmend tot diep vanbinnen. Grootse artiesten als Bon Iver, The Velvet Underground of The Tallest Man on Earth bieden een warm deken in deze periode van koude en vries. 

Elke maand bied ik jullie één afspeellijst binnen de sfeer van de periode. Deze lijsten zullen vol staan met goeie nummers, niets is aanwezig waar ik niet al dertig keer naar geluisterd heb. De playlists zullen net geen 80 minuten lang zijn, dat is de maximale lengte van een cd. Iemand met alle liedjes op zijn computer kan zo de lijst rechtstreeks op een lege cd branden. Verder worden de lijsten opgebouwd zonder regels: recent of oud, toegankelijk of moeilijk, Belgisch of internationaal, alles kan zolang het binnen de opgezette sfeer past.

Geniet, en laat me weten als er nog nummers zijn die hier zeker tussen mogen.


2 reacties :

  1. White Winter Hymnal (van Fleet Foxes) mag er ook wel tussen dan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben natuurlijk gegaan voor wat minder evidente (maar daarvoor niet minder mooie) nummers! White Winter Hymnal is een heel bekend nummer, het leek me interessanter om wat minder bekende nummers uit te lichten. Maar inderdaad, het zou er zeker tussen passen!

      Verwijderen