De 50 beste van 2013: 50 - 41


Eindejaarslijsten maken is een jaarlijkse traditie in de wereld van de media. Hoewel cliché, is het toch interessant om als beginnende blog één van zo'n lijsten van mezelf te publiceren, kwestie van een persoonlijkheid op te bouwen. De nummers werden ook gebundeld in een Spotify-playlist.

  ______________________________________
50 - 41

50. Washed Out - It All Feels Right
Washed Out staat bekend voor zijn aanstekelijke, zonnige Chillwave. De single uit 2013 was dan ook niet anders dan dat. 


49. ARMS - Comfort
Het New Yorkse ARMS maakt al enkele jaren goeie muziek maar om persoonlijke redenen valt de band om de haverklap terug uit mekaar. Comfort is niet meteen vernieuwend, maar wel reuze verslavend.


48. Junip - Line Of Fire
Jose Gonzalez is meer dan zijn bekende cover van Hearbeats. Met zijn band Junip haalde hij de 54ste plaats in de Duysterlijst 2013. Line Of Fire is Duystermuziek van de bovenste plank. 


47. Foals - My Number
Het Londense Foals had al 2 internationaal bejubelde cd's op zak, maar de doorbraak in België gebeurde pas met hun 3de cd Holy Fire. Daaruit komt de single My Number, terecht grijs gedraaid door Studio Brussel. 46. Black Rebel Motorcycle Club - Let The Day Begin
Black Rebel Motorcycle Club deed deze zomer de Werchter-weide aan: goed optreden en goeie set. Let The Day Begin is origineel van The Call, de band van de vader van de zanger/gitarist die in 2012 stierf. Triest verhaal maar geen trieste song, Let The Day Begin bestaat uit een muur van gitaren en een plakkend refrein. Gratis te downloaden op de volgende link: BRMC


45. Miles Kane - Taking Over
Miles Kane stond voorheen bekend als de partner van Alex Turner in hun beroemde project The Last Shadow Puppets en speelde de gitaarpartijen in van Arctic Monkeys' 505. Miles Kane stapte snel uit de schaduw van Alex Turner en bracht in 2013 zijn tweede succesvolle soloplaat uit. Kane speelde de Marquee van Pukkelpop plat en scoorde een immense hit met Don't Forget Who You Are. Mijn persoonlijke favoriet is echter Taking Over.44. Atoms For Peace - Ingenue
Thom Yorke zocht enkele muzikanten om zijn solonummers live te ondersteunen, dus stuurde hij een e-mail naar Flea (bassist van Red Hot Chili Peppers) en Joey Waronker (bekend van samenwerking met o.a. Beck en R.E.M.) om te vragen of ze niet eens zin hadden om te komen jammen. Een jaar later leverden ze als Atoms For Peace een strakke elektronische plaat af. We zouden nog wat kunnen leren uit de dansmoves van Yorke.
43. Mount Kimbie - Made To Stray
Het Engelse duo achter Mount Kimbie heeft een unieke sound dat bestaat uit dromerige elektronica en alledaagse muzikale geluiden. Made To Stray zet een bijzondere sfeer op die tussen koppijn en dansbaar hangt. Heerlijke muziek om op af te wassen: het geluid van bestek past perfect binnen de wereld van Mount Kimbie.
42. Balthazar - Sinking Ship
Balthazar is met hun unieke geluid stilaan één van de sterkste Belgische bands aan het werken. Hun album uit 2012, Rats, werd in Belgische maar ook Nederlandse en Franse media geprezen. Uit dit album verscheen in de zomer van 2013 de late single Sinking Ship. Het lied bestaat uit een haast kinderlijk deuntje van belletjes maar heeft op Balthazariaanse wijze toch een hoek af. 41. Kurt Vile - Girl Called Alex
Kurt Vile kende dit jaar zijn doorbraak. Zijn nieuwe cd Wakin On A Pretty Daze wordt terecht overal geprezen en bejubeld. Humo benoemde zijn album de beste van 2013. Uit deze plaat komt Girl Called Alex, een prachtig, constant evoluerend nummer over een meisje die Alex heet.
0 reacties :

Een reactie posten